tiistai 8. syyskuuta 2009

Aarteita Ruotsista!

Kävimme viime kesänä perheen kanssa Gotlannissa. Loistoreissu, myös bonsaipuiden kyttäämisen kannalta. Kasvitieteelliseen kannattaa tietysti poiketa, siellä oli mm. rungoltaan noin 20cm paksu kiinanjalava.

Torilta bongasin keramiikkamyyjän, jolla oli oikein hyvän näköistä tavaraa. Värit olivat hyvin maanläheisiä ja hillittyjä, ja mistä erityisesti tykkäsin, oli ohkainen käsiala, vai miten sen sanoisi. Usein keraamikkojen työt ovat tarpeettoman raskaita. Nappasin pöydältä yhden ruskeasävyisen pikkukipon, ja kerroin, että tällaisen haluaisin, mutta ilman lasitusta sisältä, ja rei'illä ja jaloilla. Myyjä, nimeltänsä John Kalb, oli heti valmis tilaukseen. Hän on uusiseelantilainen, heilastelee ruotsalaisen keraamikon kanssa (Carina Estgren), ja he asuvat puolet vuodesta Ruotsissa, puolet Uudessa Seelannissa. Heillä on niin sama käsitys keramiikasta, että tekevät töitä yhdessä. Juttelimme hyvän aikaa torilla, ja ostin pari hienoa mukia.

Sain sähköpostiosoitteen, ja kotiin palattuamme pyysin tarjouksen 20 ruukusta, leveydeltään 5-12 cm, korkeudeltaan 2-5cm. He lähinnä dreijaavat, joten pyysin pyöreitä. Värien suhteen en asettanut mitään vaatimuksia, kunhan värit ovat maanläheisiä. Tarjous oli 70 kruunua kappale, eli 1400 kruunua, ja rahtia 400 päälle, ~170-180 euroa. Minusta oikein kohtuullista. Saas nähdä tekevätkö toisen kerran samaan hintaan.

Tänään tuli kuvia ruukuista, ja nyt olen aikas innoissani.Tuo taivaansininen, jossa on vähän pilviä, aah...
Ja vielä kuva, jossa näkyy rei'itys:
Reiätkin näyttävät todella hienolta. Menee ainakin ensi viikkoon, ennen kuin pääsen näitä käpälöimään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.