maanantai 10. elokuuta 2009

Instant bonsai, osa 2


Tässä pensashanhikki, Dasiphora fruticosa 'GOLDTEPPICH'. (Näin lapussa lukee, mutta eikös se ole Potentilla f.?) Backas Vantaalla ostopaikka. Tämän laitoin suoraan bonsairuukkuun, koska olin juuri tilannut Saksasta 35 pientä ruukkua (mame lähinnä), ja jollekin niistä piti saada käyttöä.

Hassua muuten, että tällä keltaisella ruukulla en etukäteen ajatellut olevan juurikaan käyttöä, mutta niin se vain löysi puunsa ensimmäisenä. Ruukku on hitusen raskas, mutta aika OK. Vaalea keltainen tuntuu sopivan sekä kukan väriin että puun keveyteen. Joku sanoisi, että tämä on hyvin feminiininen bonsai. Tälle en odottele rungon paksuuntumista, se paksunee kyllä aikanaan jonkin verran, mutta tässä on pääasia noiden oksien kaunis roikkuva kasvutapa. Ja kukat. Tämä on kukkinut jatkuvasti ostohetkestä lähtien.

Tämän myötä sain herätyksen kukkiviin bonsaihin. Ostin jo toisenkin pensashanhikin, lajike 'RED ACE', ja nimensä mukaisesti sillä on oranssinpunaiset kukat. Nämä tuntuvat olevan helppoja kasveja (ja halvempia kuin halvinkaan bonsaina myytävä).

Ei haittaa tuon oksan kasvu toisen rungon editse. Tämä on paljon pliisumpi, jos sen oksan hävittäisi. Se oksa on tämän puun tiivistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.