keskiviikko 5. elokuuta 2009

Kallio 2, Juniperus
Tässä toinen kallioni. Tässä on vain yksi kivi jossa on mukava hylly istutuksille. Kasvi on sinilaakakataja, Juniperus horizontalis 'GLAUCA' lukee kasvin mukana tulleessa lapussa. Nämä ovat siis pistokkaita, otan näitä talteen aina kun leikkelen katajiani. Juurtumisaika vaihtelee kovasti, muutamasta kuukaudesta ehkä vuoteen. Suunnilleen puolet kuolee, mutta ei sillä ole väliä, minulla on näitä muutamia kymmeniä. Tämä istutus on muutaman kuukauden vanha, alla huono räpsäisy heti kallion valmistuttua.


Sammaleen alla kulkee villalankoja alustalla olevaan veteen. Toinen lanka on tuon levättyneen möykyn sisällä; toinen kulkee oikealla puolella kallion takaa ja sammaleiden alla aina ylös asti. Aluksi kallio vaati kastelua useita kertoja päivässä, mutta jonkinlainen limoittuminen tms. tekee langasta paljon paremmin vettä kuljettavan. Nyt tällekin riittää normaali kastelu iltaisin.

Sammaleen alla on muutama ripsaisu hienoa soraa, mutta katajan pistokkaat kasvavat lähinnä sammaleessa. Nyt kun tämä istutus on muutaman kuukauden vanha, alkavat katajien juuret kasvaa veteen osittain lankaa myöten. (Näkyy ensimmäisessä kuvassa.) En kyllä vielä tiedä onko tämä kuinka haluttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.